Трескава подготовка кипи за предстоящия пленер "На открито" и първите ентусиасти да хванат четката са вече налице!

Събитието е част от Детски празник "Безброй и едно желания", организиран от Община Стара Загора, който ще се проведе на 1 юни от 10 до 17 часа в парк "Пети октомври".

Пленерът е насочен към деца на възраст от 6 до 14 години. За разлика от други мероприятия, в които се рисува навън, целта на този пленер е да се рисува от натура. Това развива художественото усещане у децата, изостря тяхната наблюдателност, изгражда усет към красотата в заобикалящия ги свят, което поражда в тях любов към нея и желание да бъде съхранена и опазена. Рисуването в цвят от натура стимулира изключително много въображението, тъй като учи как линиите и цветовете могат да изградят триизмерно пространство върху двуизмерен лист, как да се отсее главното от второстепенното и как да се избере отправна точка от безкрайните възможности. 

За по-неуверените ученици се подготвят шаблони, върху които ще се работи директно с цвят. Пленерът ще даде възможност на децата да „надникнат в кухнята“ на големите художници, тъй като работата им ще бъде наблюдавана и ръководена от Наньо Нанев. Осигурени са качествени руски акварели, професионални четки и хартия за акварел от "Арт Сървиз", за да може да се постигнат възможно най-добри резултати, а изживяването за учениците да бъде пълноценно. Не на последно място времето, прекарано навън, е ценно за физическото и психическо здраве на децата.

 Предвижда се по едно и също време да могат да рисуват поне 25 деца.

 Най-добрите рисунки ще бъдат предложени на Община “Стара Загора” за създаване на календар.